Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első lépés a gyógyuláshoz -" a méregtelenités "

 

Tisztulás,salaktalanitás,méregtelenités!!!

 

   

tisztulas1.jpg

 

 

 

   " Minden betegség a bélben keletkezik " (dr.Xaver Meier)

 

Amint a fenti idézet is utal rá, az egészség elsősorban attól függ, mit eszünk, továbbá emésztünk, belső anyagcserénk mennyire egészséges, vagyis belső " tisztasági fokunktól ".

A vér folyékony állományában áramló vérsejtek mellett olyan anyagok is felhalmozódhatnak, melyek megnehezíthetik az életfontosságú funkciók működését, ez pedig előbb-utóbb betegségek kialakulásához vezethet. Ilyenek az ételek és italok alkotórészeként elfogyasztott tartósítóvegyületek, amelyeket a szervezet nehezen tud kiüríteni. Ugyancsak ide tartoznak a szervezet természetes salakanyagai, amelyek olykor kiüríthetetlenül nagy mennyiségben képződnek, illetve a kiválasztásuk, ürülésük a szervek nem tökéletes működése miatt nem megfelelőSok betegség visszafejlődhet, ha az ember képes megtisztítani a vérét és közömbösíteni a benne lévő fölös, illetve túl nagy savmennyiséget. 
 
A vér tisztaságáért a szervezetben leginkább a vékonybél felel, aminek a hasznosítható tápanyagokat el kell választania a teljes fölvett anyagmennyiségtől. A vér tisztaságát másodlagosan befolyásoló szervek a máj, a vese és a vastagbél.

A vér tisztításának lehetőségei

Évente legalább egyszer szükség van arra, hogy szervezetünket alaposan megtisztítsuk a felhalmozott salakanyagoktól. A méregtelenítésben a májnak kulcsszerepe van: itt dől el, mely anyagokat kell kiválasztani, elraktározni, átalakítani vagy újra felépíteni. Ehhez támogatásra van szüksége, amit például egyes gyógynövényekből készített tea fogyasztása elősegíthet. Fogyasszunk négy héten át reggel és este gyermeklácfűből és csalánból készített teát!

 
Tavaszi kúra :

NAGY CSALÁN ( Urtica Dioica )

A legerősebb vértisztitó növényünk a csalán. Kiűzi a testből a mérgeket, ugyanis feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, és ezzel egyidejüleg a vesét fokozottabb vizkiválasztásra serkenti. Ebből következik, hogy a csalántea a teljes emésztőcsatornát is tisztitja és fokozza a szervezet védekező erejét. Az alkalmazás első napjaiban a vizelet gyakran sötétebb szinű, és erős szagú. A kőképződésre hajlamos emberek igyanak rendszeresen csalánteát, hogy idejében kiválasszák a vesehomokot. A csalánt főzelékként is fogyaszthatjuk, de vigyázni kell, mert a napokig történő folyamatos fogyasztása ( bár ez ritkán fordul elő )vesegörcsöt okozhat. Hetente egy alkalommal érdemes főzeléket fogyasztani. A teának kevésbé intenziv a hatása, ezért nyugodtan ihatjuk naponta egy fél éven keresztül ( 3 - 5 csésze/nap ). A csalán sok vasat is tartalmaz, ezért elősegiti a vérképzést.

 

GYERMEKLÁNCFŰ ( Taraxacum Officinale )

 

Általános salaktalanitó hatását tekintve alig marad el a csalántól. Segíti a gyomorműködést, kihajtja a szervezetből a salakanyagokat, és rendkívül kedvezően hat az anyagcserére. Serkenti a máj működését és kiválóan támogatja a vese és a bőr kiválasztását. A benne lévő vitaminoknak, ásványi anyagoknak, enzimeknek és főként a kovasavnak és a keserű-anyagoknak köszönhető ez a komplex salaktalanító hatás.

 

Készíthetsz gyermekláncfű, csalán, zsurló és nyírfalevél keverékéből is tisztítóteát!

A teákat kúraszerűen, maximum 4 hétig fogyaszd!

 

tisztulas2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.